Praktijkprogramma: Sportmarketing en –media

In september starten we met een tweede editie van TeamNL@work, sportmarketing en –media. Sportsponsoring, partnerships, (social) media, bedrijfsbezoeken, cases én de eindopdracht rondom het NOS|NOC*NSF Sportgala vormen de rode draad van dit programma. Meld je nu aan!

Wij vinden het belangrijk dat topsporters zich naast hun sportieve carrière ook op andere domeinen ontwikkelen. Dit programma biedt actieve en recent gestopte topsporters de kans relevante kennis en werkervaring op te doen en geïntroduceerd te worden in een uniek netwerk. Dat het programma en de eindopdracht binnen de TeamNL context worden uitgevoerd vinden wij ontzettend belangrijk en past goed bij onze filosofie en de sporter zelf.

Els van Kernebeek

TeamNL
TeamNL@work was een mooi vervolg op mijn actieve carrière, waarbij de bedrijfsbezoeken en mijn rol op de Olympische Winterspelen het meeste indruk op me hebben gemaakt. Ik heb er zelfs een job bij de Rabobank aan overgehouden!

Manon Nummerdor-Flier

Vanuit mijn eigen sportcarrière heb ik natuurlijk al veel te maken met sponsoring en marketing en via dit programma heb ik de top ervan leren kennen, wat een absolute meerwaarde is gebleken.

Jetze Plat

Wanneer

Begin september tot en met eind december

Tijdsinvestering

1 tot 1,5 dag per week

Uitvalsbasis

SX te Eindhoven en bij partners van TeamNL

Netwerk

Ministerie VWS & partners TeamNL

Deelnemers

Max. 15 deelnemers *

Coaching

Mogelijkheid tot loopbaan-coaching **

* Maximaal 15 deelnemers, bestaande uit topsporters met een A-, HP- of Selectiestatus en statussporters die niet langer dan 2 jaar geleden deze status hebben gehad.
** Deelnemers kunnen ook gebruik maken van een aantal loopbaangesprekken
\

Programma

Met steun van het ministerie van VWS is dit 15 weken-programma ontwikkeld. Je maakt kennis met de essentials van sportmarketing en -media en legt bedrijfsbezoeken af aan partners van TeamNL en het ministerie van VWS. We sluiten af met een praktijkopdracht tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala 2018.

1

Sportmarketing & sponsoring

September t/m oktober 2018

Je krijgt inzicht in de wereld van sportmarketing en –sponsoring vanuit meerdere perspectieven. Je leert hoe je dit kunt omzetten naar een creatieve campagne.

2

Snelcursus social media

November 2018

Je leert alle ins & outs van de verschillende social media kanalen (Instagram, Twitter, YouTube, Facebook etc.) en hoe je dit succesvol invult met copywriting en fotografie.

3

Eindopdracht

December 2018

Samen met NOC*NSF en de partners van TeamNL ontwikkel je concepten die uitgevoerd worden tijdens het Sportgala.