Procesbegeleiding

Heb jij ambitie om clubs te begeleiden, te adviseren en verder te helpen bij maatschappelijke vragen? En wil jij hiervoor de benodigde vaardigheden eigen maken? Dan is dit jouw kans! Samen met de Rabobank bieden we jou het praktijkprogramma ‘Procesbegeleiding’ aan, inclusief een stage om alles wat je geleerd hebt in praktijk te brengen!

Wij vinden het belangrijk dat topsporters zich naast hun sportieve carrière ook op andere domeinen ontwikkelen. Dit programma biedt actieve en recent gestopte topsporters de kans relevante kennis en werkervaring op te doen en geïntroduceerd te worden in een uniek netwerk.

Els van Kernebeek

TeamNL Operationeel Manager
Ik begeleid clubs om hun ambities te verwezenlijken. Ik vertel niet hoe ze dit moeten doen, maar begeleid hen om dit zelf te bereiken. De ervaringen die ze hierbij opdoen, kunnen ze dan ook voor andere uitdagingen bij de club gebruiken. Het programma procesbegeleiding heeft mij hierbij enorm geholpen.

Jesper Jobse

Voormalig TeamNL 3x3 basketballer

Wanneer

Nader te bepalen

Tijdsinvestering

2 dagen per maand

Uitvalsbasis

Een centrale plek o.b.v. woonplaats deelnemers

Deelnemers

Max. 10 deelnemers *

* Maximaal 10 deelnemers, bestaande uit topsporters met een A-, HP- of Selectiestatus en statussporters die niet langer dan 2 jaar geleden deze status hebben gehad.

Programma

Je leert hoe je een club(bestuur) faciliteert en begeleidt bij een ontwikkelproces om bepaalde ambities te verwezenlijken. Inhoudelijke kennis is niet het onderscheidend vermogen van de procesbegeleider, maar de competenties om de clubs in de ‘denk-, voel,- en doestand’ te krijgen wel.

1

Kick-off

Kennismaken met trainers en deelnemers, uitleg van het programma, planning doornemen.

2

Ontwikkeling

Je ontwikkelt alle vaardigheden die je nodig hebt om verenigingen te begeleiden bij het verwezenlijken van hun ambities.

3

Learning-on-the-job

Learning-on-the-job: aan de hand van een stageperiode ga je onder begeleiding de opgedane kennis in praktijk brengen bij clubs.

4

Terugkombijeenkomst

Terugkombijeenkomst met evaluatie stageperiode en bespreking loopbaanmogelijkheden. Inclusief uitreiking certificaat.