Ondernemen: iets voor jou?

Voor jezelf beginnen. Nu of later. Het klinkt misschien wel aantrekkelijk. Maar er komt ook veel bij kijken. Hoe ga je van start? En waar moet je allemaal rekening mee houden? Aan de hand van online groepssessies en huiswerkopdrachten proef je met dit online programma aan het échte ondernemerschap.

Wij vinden het belangrijk dat topsporters zich naast hun sportieve carrière ook op andere domeinen ontwikkelen. Dit programma biedt actieve en recent gestopte topsporters de kans relevante kennis op te doen binnen dit thema. Het is belangrijk dat dit binnen de TeamNL context plaatsvindt, dat past binnen onze filosofie en bij de sporter zelf.

Els van Kernebeek

TeamNL Operationeel Manager
Ondernemen is topsport. Een continu proces van trainen en topwedstrijden spelen, dat gepaard gaat met vallen en opstaan. Het ondernemerschap geeft mij iedere dag weer energie.

Tim Jenniskens

Voormalig TeamNL Hockeyer

Wanneer

N.t.b.

Tijdsinvestering

2-4 uren per week

Uitvalsbasis

Online

Deelnemers

Maximaal 10 deelnemers *

* Maximaal 10 deelnemers, bestaande uit topsporters met een A-, HP- of Selectiestatus en statussporters die niet langer dan 2 jaar geleden een van deze statussen hebben gehad.

Programma

Het programma bestaat uit vier sessies, inclusief afsluitende sessie met eindpresentaties. Het is een combinatie van enerzijds online groepssessies en -discussies en anderzijds huiswerkopdrachten, waarin je aan de hand van jouw business idee (of een fake idea) proeft aan het ondernemerschap. Voordat het programma van start gaat krijg je een Management Drives test aangeboden en wordt in een 1 op 1 gesprek toegelicht wat jouw drijfveren zijn.

1

Sessie 1: Why

We starten met de basis. Je ontdekt de antwoorden op vragen als: waarom wil ik voor mijzelf beginnen, wat verwacht ik daarvan en waar liggen mijn krachten (management drives)? Welk netwerk moet je om je heen creëren, wat zijn voor jou relevante connecties? En wat is de toegevoegde waarde van jouw idee volgens anderen?

2

Sessie 2: What

Aan de hand van het Business Model Canvas omschrijf je wat je wilt opzetten, hoe je jezelf kan onderscheiden, wat jou uniek maakt, welke waarde je toevoegt met jouw dienst of product en wat je uiteindelijk met je bedrijf wil bereiken.

3

Sessie 3: How

Waar moet je allemaal op letten bij een eigen bedrijf en welke rechtsvorm past daar bij? Rich Tiggeler (Hogeschool van Amsterdam) is expert op dit vlak. Hij kan je verder helpen bij deze vragen, maar ook inspireren op het vlak van investeringen. Heb je een startinvestering nodig? En hoe kom je daar aan?

4

Sessie 4: The perfect pitch

In deze afsluitende sessie presenteer jij kort jouw business idea. In een energieke pitch leg jij de luisteraar uit wie je bent, waar je business idea uit bestaat en wat jouw toegevoegde waarde is. Pak deze kans en laat een verpletterende indruk achter.