(Her)ken jezelf

Tijdens je topsportcarrière weet je vaak precies wat je wilt en waarvoor je het doet. Maar daarbuiten is er nog meer. In dit programma ontdek je waar jouw passie naast de topsport ligt. Wie wil je zijn? Wat wil je doen? Waar liggen jouw kwaliteiten? Je creëert jouw plan van aanpak met daarin verschillende handvatten. Voor nu en later.

Wij vinden het belangrijk dat topsporters zich naast hun sportieve carrière ook op andere domeinen ontwikkelen. Dit programma biedt actieve en recent gestopte topsporters de kans relevante kennis op te doen binnen dit thema. Het is belangrijk dat dit binnen de TeamNL context plaatsvindt, dat past binnen onze filosofie en bij de sporter zelf.

Els van Kernebeek

TeamNL Operationeel Manager
Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is om een leven na de topsport op te bouwen. Vaak besef je achteraf pas hoe waardevol je topsportcarrière was. Hoe mooi is het als je je bewust wordt van de kwaliteiten die je (al) hebt en inzicht krijgt in jouw persoonlijke drijfveren? Zodat je deze vervolgens kunt verbinden aan dingen die je leuk vindt om te doen én zodat je makkelijker keuzes kunt maken op maatschappelijk vlak.

Sylvia Karres

Voormalig TeamNL hockeyster

Wanneer

Oktober 2021 - februari 2022

Tijdsinvestering

8 - 10 uren per twee weken

Uitvalsbasis

N.t.b. (centrale locatie in Nederland)

Deelnemers

Maximaal 10 deelnemers *

* Maximaal 10 deelnemers, bestaande uit topsporters met een A-, HP- of Selectiestatus en statussporters die niet langer dan 2 jaar geleden een van deze statussen hebben gehad.

Programma

Dit programma geeft je structuur en handvatten om stappen richting de arbeidsmarkt te zetten. In vier maanden tijd ga je (her)ontdekken wie jij bent en wat je in je mars hebt. Het programma bestaat uit een combinatie van groepsdagen en inhoudelijke webinars, met tussentijds individuele coaching. We starten het programma met een Management Drives test die inzicht geef in jouw drijfveren.

1

Management Drives (individueel, week 43)

Online invullen van de test en 1 op 1 terugkoppeling van de uitkomsten van jouw Management Drives profiel.

2

Wie ben ik? (groep, 4 november)

In deze sessie ontdek je wie je (al) bent als sporter. Wat zijn je vaardigheden, wat kenmerkt jou binnen de sport en wat zegt dit over jou als mens? We leggen de eerste puzzelstukjes van jouw identiteit.

3

Webinar (groep, 18 november)

Online sessie met de groep

4

Jouw waarden (groep, 9 en 10 december met overnachting)

In deze sessie gaan we aan de slag met vragen als: wat vind jij belangrijk? Wat zijn jouw waarden? Hoe helpen deze waarden om jou in actie te laten komen en keuzes te maken? En wat vertel je over jezelf?

5

Doelen stellen (groep, 13 januari)

In deze sessie brengen we jouw 'what, why & when' in kaart. We pakken jouw portfolio erbij en kijken of er nog wat mist en waar je nog vragen over hebt. Ook is jouw tijd- en energiemanagement hierbij belangrijk.

6

Webinar (groep, 20 januari)

Online sessie met de groep

7

Afsluiting (groep, 3 februari o.v.b.)

In de laatste groepssessie komt alles samen. Jouw persoonlijke groei en de maatschappelijke keuzes die je wilt gaan maken. We presenteren alle plannen aan elkaar.

8

Tussentijds: individuele coaching

Deze individuele coaching vindt in afstemming met jou plaats in de weken 46, 51 en week 3.