(Her)ken jezelf

Tijdens je topsportcarrière weet je vaak precies wat je wilt en waarvoor je het doet. Maar daarbuiten is er nog meer. In dit programma helpen we je in jouw zoektocht naar jouw identiteit om daarmee doelgericht keuzes te maken. Zo kun je onbezorgd sporten én (straks) op volle kracht de maatschappij instromen. Wie wil je zijn? Wat wil je doen? Waar liggen jouw kwaliteiten? Je creëert jouw plan van aanpak met daarin verschillende handvatten. Voor nu en later.

Wij vinden het belangrijk dat topsporters zich naast hun sportieve carrière ook breder ontwikkelen. Dit groepsprogramma biedt actieve en recent gestopte topsporters de kans om te ontdekken wie ze nog meer zijn naast de topsport. Samen met de andere TeamNL-sporters wissel je ervaringen uit en krijg je inzicht in welke competenties uit jouw topsportcarrière van meerwaarde zijn voor jouw toekomst.

Wanda Schapendonk

Projectleider TeamNL Athlete Services
Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is om een leven na de topsport op te bouwen. Vaak besef je achteraf pas hoe waardevol je topsportcarrière was. Hoe mooi is het als je je bewust wordt van de kwaliteiten die je (al) hebt en inzicht krijgt in jouw persoonlijke drijfveren? Zodat je deze vervolgens kunt verbinden aan dingen die je leuk vindt om te doen én zodat je makkelijker keuzes kunt maken op maatschappelijk vlak.

Sylvia Karres

Voormalig TeamNL hockeyster
Super nuttig om je eigen waardes eens echt naar boven te halen en te kijken of dat ook klopt met je gevoel. Daarnaast super fijn om een goed neutraal 'klankbord' te hebben, wat je helpt om met goede oplossingen en keuzes te komen.

Jetze Plat

Paralympisch triatleet
Het is een ontzettend mooi programma, waarbij ik meer geleerd heb om naar mijn gevoel te luisteren. Wat vind ik nou echt belangrijk en waar krijg ik energie van? Inzichten waar ik de rest van mijn leven wat aan ga hebben. Daarnaast werkt de herkenbaarheid bij de mede sporter enorm stimulerend!

Marit Dopheide

Atlete

Wanneer

2 oktober, 9 of 10 oktober, 23 of 24 oktober, 31 oktober, 6 november, 22 of 23 november, 11 of 12 december, 18 december

Tijdsinvestering

8 - 10 uren per twee weken

Uitvalsbasis

Amstelveen, in de bossen, Papendal en online

Deelnemers

Maximaal 8 deelnemers *

* Maximaal 8 deelnemers, bestaande uit topsporters met een A-, HP- of Selectiestatus en statussporters die niet langer dan 2 jaar geleden een van deze statussen hebben gehad.

Programma

Dit programma geeft je structuur en handvatten om stappen richting de arbeidsmarkt te zetten. In vier maanden tijd ga je (her)ontdekken wie jij bent en wat je in je mars hebt. Het programma bestaat uit een combinatie van groepsdagen en inhoudelijke webinars, met tussentijds individuele coaching. We starten het programma met een Management Drives test die inzicht geef in jouw drijfveren.

1

Sessie 1 – Online kickoff – 2 oktober

Wie zijn wij, en jullie? En, wat gaan we doen?

2

Sessie 2 – Management Drive – begin oktober

Wat zijn jouw drijfveren, waar zit jouw afkeuring en waar krijg je energie van? Aan de hand van Management Drives zoomen we hierop in.

3

Sessie 3 – Coachingsgesprek – 9 of 10 oktober

In dit eerste coachingsgesprek gaan we een-op-een met jullie kennismaken. Wat is je vraag, waar loop je tegenaan en waar kunnen wij je mee helpen?

4

Sessie 4 – Coachingsgesprek 2 – 23 of 24 oktober

Op basis van het eerste gesprek praten we verder en duiken we dieper in op de besproken thema’s.

5

Sessie 5 – Groepsdag – 31 oktober

De groep komt samen, leert elkaar kennen en gaat gezamenlijk aan de slag.

6

Sessie 6 – Webinar – 6 november

We kijken naar jouw gedrag onder druk in specifieke situaties. Bewustwording helpt je om jouw doelen in de toekomst te bereiken.

7

Sessie 7 – Groepstweedaagse – 22 & 23 november

Gedurende deze tweedaagse nemen we de tijd om stil te staan bij iedereen zijn/haar vraag. We zijn echt even weg, ergens in de bossen (inclusief overnachting!)

8

Sessie 8 – Coachingsgesprek 3 – 11 of 12 december

In het derde coachingsgesprek blikken we terug op de tweedaagse, en kijken we vooruit naar de toekomst

9

Sessie 9 – Groepsdag Papendal – 18 december

Gezamenlijk sluiten we op deze laatste dag het programma op Papendal af.